Wat zijn de redenen voor de slechte thermische geleidbaarheid van filtratieapparatuur voor fruit- en groentesap op de productielijn?

April 10, 2023

Laatste bedrijfsnieuws over Wat zijn de redenen voor de slechte thermische geleidbaarheid van filtratieapparatuur voor fruit- en groentesap op de productielijn?

Als de warmte die wordt gegenereerd tijdens de werking van het filter niet op tijd kan worden afgevoerd, zal de thermische geleidbaarheid van de filterapparatuur voor fruit- en groentesap slecht zijn, wat resulteert in een verhoging van de temperatuur rond het filter en schade aan de apparatuur.Daarom moet u, zodra dit gebeurt, de reden achterhalen en deze op tijd oplossen.
De temperatuur in de filterpatroon is direct gerelateerd aan de thermofysische eigenschappen van het materiaal.Filtreerapparatuur voor fruit- en groentesappen maakt voornamelijk gebruik van hete lucht om te voorkomen dat materialen uitdrogen.Om ervoor te zorgen dat de drogende warmtebron in het productieproces voldoende warmte kan leveren, kan deze niet alleen productiekosten besparen, maar ook snel droge materialen.De gebruikssnelheid en thermische geleidbaarheid van hete lucht zijn de directe factoren die het droogeffect beïnvloeden.
De verschillende vormen van materialen hebben ook direct invloed op de droog- en dehydratatieprestaties en de temperatuur van het filter.Ervan uitgaande dat de warmtebron niet van de bron naar de staart kan worden overgebracht, zal dit de temperatuur tussen de twee delen van de dehydrator beïnvloeden, wat resulteert in een slechte thermische geleidbaarheid van het filter;het blokkadegebied van het materiaal is groot, waardoor het materiaal niet kan drogen;
De oplossing voor de slechte thermische geleidbaarheid van het filter:
1. Controleer eerst het verbruik van filterapparatuur en verhoog of verlaag vervolgens de warmtetoevoer.Besteed aandacht aan het dagelijkse onderhoud van het filter en zet de machine tijdig stil.Als de filtertemperatuur te hoog is, moet de brandstoftoevoer worden verminderd om aan de werkbehoeften van het filter te voldoen.
2. Gebruik filterapparatuur volgens de voorschriften en bereik snelle koeling door airconditioners en andere apparatuur extern te installeren en goed werk te leveren bij dagelijkse reiniging en onderhoud.
Filterapparatuur voor fruit- en groentesap is klein van formaat, nieuw van structuur, eenvoudig en flexibel in gebruik, gesloten in werk, energiebesparend en sterk in aanpassingsvermogen.Het is geschikt voor vele industrieën.Als het niet correct is geïnstalleerd, heeft dit invloed op het gebruik van latere apparatuur en zal ook de thermische geleidbaarheid verslechteren.Maar het maakt niet uit, de redacteur heeft hieronder enkele preventieve maatregelen uitgezocht om samen te begrijpen.
Controleer vóór de installatie of er een probleem is met de filterapparatuur voor fruit- en groentesap, er zijn weinig onderdelen, filterzak, afdichtring, metalen binnengaas, twee manometers (optioneel), controleer de O-ring afdichtring en O- ringgroef van het filter.Als de O-ring vervormd, bekrast of beschadigd is, of als er een probleem is met de O-ringfitting, gebruik dan een nieuwe.Het filter wordt in het filterstation geplaatst, aangesloten op de inlaat- en uitlaatflenzen of pijptanden en vastgezet;de uitlaatpoort is geblokkeerd of voorzien van een uitlaatklep.Manteltype verbinding warmtebehoud warmtebron.
Laat de halslijn van het binnenste gaas samenvallen met de opening van het filter en plaats het metalen binnennet voorzichtig in het filter.Plaats de filterzak zo dat de ring van de filterzak in lijn ligt met de metalen binnenste gaaskraag.Opmerking: als u een genaaide filterzak gebruikt, vouw dan de rand van de filterzak om het filtereffect van de genaaide filterzak te verbeteren.
Plaats de gevormde afdichtring in de gevormde groef, bevestig de filterzakdrukring op het meerzakkenfilter en de gevormde afdichtring mag niet worden gedraaid of vervormd.Houd het handvat van de bovenklep met één hand vast, pak het andere uiteinde van de bovenklep met de andere hand vast, lijn de bovenklep uit met de filterpoort, laat hem langzaam zakken en druk hem natuurlijk op de afdichtring en de filterzakring.
Nadat de bovenklep is uitgelijnd, draait u de twee hangende doppen in de tegenovergestelde hoeken vast en draait u alle hangende doppen één voor één vast (steek een korte stok in de hijsring en draai vast).De filtratiedruk is over het algemeen geschikt voor 0,1-0,3 MPa, die kan worden aangepast via de retourleiding of de retourklep van de pomp.Overmatige filtratiedruk zal de filterzak en het beschermnet beschadigen, dus speciale aandacht is vereist.