Wat zijn de eisen ten aanzien van het de verwerkingsproces van het citrusvruchtensap?

October 27, 2022

Laatste bedrijfsnieuws over Wat zijn de eisen ten aanzien van het de verwerkingsproces van het citrusvruchtensap?

Hoe wordt het verse en heerlijke citrusvruchtensap gemaakt? Natuurlijk, de gemakkelijkste manier te begrijpen is de citrusvruchtenpulp te snijden in stukken en het te zetten in een juicer, maar het verwerkingsprocédé van het sap van de fruitverwerkingscitrusvrucht in een grote voedselfabriek heeft een meer gedetailleerd proces.
Ingrediëntenselectie en voorlopige opslag: Wanneer het kiezen van ingrediënten, moet u verscheidenheden gebruiken die geen jus d'orange tijdens het productieproces bitter maken. Tijdens voorlopige opslag, moet het beschadigde en ongeschikte fruit worden verwijderd. Bovendien, steekproef zou het testen moeten worden uitgevoerd snel om de gemaakte kwaliteit van sappen van deze ingrediënten te bepalen, die dan in middenpakhuizen worden opgeslagen.
Het sorteren en het schoonmaken: Een trommelsorteerder wordt vereist voor het sorteren, en 1%-2% het het natriumhydroxyde en ontsmettingsmiddel zouden ook aan het schone water moeten worden toegevoegd. Het ruwe fruit is eerst doorweekt voor een korte die periode, dan met een roterende schoonmakende die rolborstel wordt gewassen en met het schoonmaken van water wordt bespoten. Het schone die water - door de pijp wordt bespoten gechloreerd water met een chloorinhoud van 10-30 mg/l zou moeten zijn. Na dat, bespuit het fruit met schoon water.
Het ontvetten: Het gewassen fruit wordt gezet in een naald-type ontvetter, en de schil wordt geperforeerd in de machine. De olie in de schil ontsnapt van de oliecellen en vloeit met het nevelwater weg. Dan, wordt de zoete oranje olie gescheiden van de emulsie van zoete oranje olie en water door een schijf centrifugaalseparator, en het gescheiden residu gaat de ontvetter door de omlooppijpleiding voor in water het bespuiten.
Juicing: Traditionele juicers voor noten, kuilen en bessen kunnen niet aan sap nonfat vruchten worden gebruikt. Momenteel, omvatten de machines voor citrusvrucht het juicing worden gebruikt in-line juicers, bruine juicers die. Probeer om de schilolie, de witte schors, en de capsules zich te mengen in het sap te verhinderen. Deze substanties niet alleen verhogen de bitterheid, maar ook leiden tot een verwarmde geur wanneer het ingaan van het sap, verhinderend de zaden te barsten.
Verwijder de pulp: Het zoete jus d'orange in een citrusvrucht juicer bevat pulp, en de grotere pulpdeeltjes zouden moeten worden gefiltreerd uit gebruikend een mixer of ander gelijkaardig apparaat.
Het ontgassen: De citrusvruchtensappen zijn gemakkelijk geoxydeerd, resulterend in veranderingen in de de kleur en smaak van de drank en verlies van vitamine Cinhoud. Ontgassen is belangrijk voor het handhaven van de kwaliteit van citrusvruchtensap. Het ontgassen kan centrifugaalnevel, onder druk gezette nevel, membraanstroom en ander materiaal gebruiken.
Sterilisatie: Als slechts de microbiële stabiliteit van citrusvruchtensap gewaarborgd is, is het genoeg om een sterilisatietemperatuur van 71-72°C en een overeenkomstige woonplaatstijd te selecteren. Nochtans om pectinemethylesterase buiten werking te stellen en de colloïdale stabiliteit van citrusvruchtensap te verzekeren, is het noodzakelijk om een sterilisatietemperatuur van 86-99 °C en een overeenkomstige woonplaatstijd te selecteren.
Concentratie: Het geconcentreerde citrusvruchtensap wordt hoofdzakelijk geconcentreerd door concentratie door vriesdroging. Geconcentreerd aan 65% oplosbare vaste lichamen.
Verpakking en opslag: Het geconcentreerde jus d'orange is bevroren en geconcentreerd en gezet die bij -5~-8℃ in een vat met polyethyleen met een laag wordt bedekt. Na het verzegelen, wordt het onmiddellijk geplaatst in de ijskast bij -25~-30℃, zonder sterilisatiebehandeling, zodat zal niet verslechteren wegens het verwarmen. De verwerking wil van het citrusvruchtensap begrijpen? Kom aan de Machines van Shanghai Guofeng leren hoe het citrusvruchtensap wordt verwerkt.