Wat is fruitverwerking? Kom en zie Gofun

August 18, 2022

Laatste bedrijfsnieuws over Wat is fruitverwerking? Kom en zie Gofun

De de fruitverwerkingsindustrie van China heeft een lange geschiedenis. Zodra de 5de eeuw omdat, het natuurlijke drogen of de eenvoudige kunstmatige verwarmingsmethoden zijn gebruikt om droge vruchten te maken. „Qi Min Yao Shu heeft“ door Jia van Noordelijk Wei Dynasty wordt geschreven verslagen op de het drogen methode van jujube, met inbegrip van de hand het drogen methode van dadelpruim die gedetailleerd. De gekonfijte vrucht en de gekonfijte vrucht zijn traditioneel voedsel in mijn land, dat in het „Boek van Liederen“ van Westelijk Zhou Dynasty wordt geregistreerd. Er is een gedetailleerd verslag van „gesneden gekonfijte vrucht“ in „de Oude Verhalen van Wulin“, die zorgvuldig in de Zuidelijke Lieddynastie werd geschreven. Het „Compendium van Materia medica“ door Li in Ming Dynasty wordt geschreven vatte het verwerkingsprocédé van gekonfijte vrucht als „het blootstellen van zout, het opslaan van suiker, en het braden van honing voor fruit dat samen“. Volgens de verslagen van boeken zoals „Historische Verslagen van Liao Dynasty“ en „Aardrijkskunde“, waren de bewaarde abrikozen, de perziken, de appelen, en de bewaarde vruchten in de geschiedenis van Peking beroemder.
Sinds de vroege jaren '40, is het diepvriezen een superieur proces geweest om sappen en sapconcentraten te bewaren en begonnen pasteurisatie te vervangen. Fruit heeft het diepvriezen een geschiedenis van ongeveer 50 jaar en is een jonge technologie in de voedselindustrie.
Met de ontwikkeling van de basissen van de fruitproductie, van middelen voorzien de ontwikkeling en het gebruik van wild fruit, zoals kiwifruit, duindoorn, jujube, stekelige peer, abrikoos, haagdoorn, passiebloem, enz., de selectie en het fokken van verwerkte verscheidenheden (zoals perzik, sinaasappel, druif, ananas, enz.), de inleiding en bevordering, transformatie en inleiding van fruitverwerkingsmateriaal en verwerkingstechnologie, en ononderbroken ontwikkeling van de fruitverwerkingsindustrie.
De materiële selectie wordt de selectie van fruitverwerkings grondstoffen overwogen uit de aspecten van opbrengst, leveringsperiode, opslagperiode, aandeel van eetbare delen, fysische eigenschappen, chemische samenstelling en sensorische kwaliteit. De weefselstructuur en de chemische samenstelling van het fruit hangen van het type en de rijpheid van de grondstof af. De hoge opbrengst, verwerkend geschiktheid en de oogsttijd van het fruit zijn direct verwant met de verscheidenheid. In het algemeen, vereisen de verwerkte ingrediënten goed fruitaroma, normaal aroma, veelvoudige eetbare gedeelten, juiste grootte en rijpheid. wegens verschillende verwerkingsprocédés en verwerkingsdoeleinden, zijn de eisen ten aanzien van grondstoffen ook verschillend. Voor de productie van ingeblikt fruit in stroop, wordt het geadviseerd om vers, goed fruit met aangewezen suiker-zure verhouding, dik vlees, strakke textuur, gevoelig en hittebestendig fruit te kiezen. Het rijpheidsvereiste is lichtjes lager dan dat van vers voedsel (ongeveer rijpheid 8 tot 9). Wanneer het maken van sappen en wijnen, is het raadzaam om grondstoffen te gebruiken die sappig, en matig zuur zijn zoet, en rijken in aroma. Bijvoorbeeld, sneeuwsinaasappelen, gouden sinaasappelen, Fuling-de zomersinaasappelen, Verdragsdruiven, opgeloste stofperzik, enz. kan in vruchtensap worden gemaakt; de rode sinaasappelen, de citrusvrucht, de zoete sinaasappelen, de druiven, de haagdoorn, enz. kunnen worden gebruikt om fruitwijn te maken. De grondstoffen voor jamproductie vereisen hoge pectine en zure inhoud en heldere kleuren, zoals abrikoos, haagdoorn, citrusvrucht, appel, enz. De productie van bewaard fruit en gekonfijte vrucht vereist de selectie van vruchten met laag watergehalte, hoog suikergehalte, zachte textuur, dik vlees, kleine kern, minder vezel, opslag en vervoersweerstand, en het koken weerstand op hoge temperatuur, zoals Guoguang en robijn in appelen. De vruchten voor het bevriezen vereisen hoog aanpassingsvermogen aan cryopreservation, met opmerkelijke aroma en kleur.
De verwerkingsprocédés en methodes van de producten de Gemeenschappelijke fruitverwerking omvatten de het drogen methode van directe dehydratie van vruchten, de methode van de suikeropslag om vruchten met suiker in te leggen, de het inblikken methode om vruchten in blikken te verwerken, de diepvriezenmethode van bevroren vruchten bij lage temperatuur en de brouwende methode van vergiste vruchten. De overeenkomstige droge producten, de producten van de suikeropslag, blikten producten in, worden de bevroren producten en de vergiste producten voorbereid door diverse methodes. Co. van het de Machinesmateriaal van Shanghai Guofeng, Ltd heeft de fruitverwerkingsindustrie vele jaren onderzocht, en u bent welkom om te komen en te kiezen.